Dagens Middag 355,3 kcal
Bara för att jag bestämt mig för att prova 5 -2 metoden så tänker jag inte äta tråkig mat!!
Så därför kommer här ytterligare ett ur gott recept som Du kan njuta av i din diethållning.
Testa ...Du kommer inte att bli besviken =)
Kram // Bettan
Du behöver
75 g Biff ryggbiff nöt 92.3 | ||||||
40 g Röd/gul lök 12.8 100 g Aubergine 25 30 g skivad Morot 13,3 1 dl Milda Matextra 4 % 60 70 g Jasminris 102 100 g Grönsallad Blandad 50 | ||||||
Summa 355,3 | ||||||
Strimla biffen, löken, auberginen och moroten.
Salta, peppra och pressa på en vitlök.
Woka allt snabbt i en teflonpanna tills köttet är som Du önskar det.
Häll över Milda Extra och koka ihop.
Servera med ris och sallad.
Aubergine, även äggplanta, äggört (Solanum melongena) är en växtart som tillhör familjen potatisväxter. Arten odlas som grönsak och den vanligaste typen är lila på utsidan men vit på insidan.
Äggplantan som också kallas aubergine är en ettårig, värmekrävande växt, som härstammar från Sydostasien och södra Indien. Växten påminner om paprikan till formen, men har något större, matta blad med grön-violett färg och violetta eller vita blommor. Frukten är oftast 6-20 cm, äggformig och oftast mörkviolett, men det finns även vita och gröna varianter.
Aubergine äts stekt, rostad, bakad, kokt, gratinerad eller panerad. Ofta med olivolja och tomat.
Källa: wikipedia.org/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar