onsdag 31 juli 2013

Gudomlig middag med ryggbiffs Stroganoff, grönsaker och ris




 Dagens Middag  355,3 kcal

Bara för att jag bestämt mig för att prova 5 -2 metoden så tänker jag inte äta tråkig mat!!
Så därför kommer här ytterligare ett ur gott recept som Du kan njuta av i din diethållning.
Testa ...Du kommer inte att bli besviken =)
Kram // Bettan
Du behöver 

75   g Biff ryggbiff nöt          92.3
  
40   g Röd/gul lök                 12.8
100 g Aubergine                   25
30   g skivad Morot              13,3
1    dl Milda Matextra 4 %   60
70   g Jasminris                    102
100 g Grönsallad Blandad    50                    
Summa                               355,3



Strimla biffen, löken, auberginen och moroten.
Salta, peppra och pressa på en vitlök.
Woka allt snabbt i en teflonpanna tills köttet är som Du önskar det.
Häll över Milda Extra och koka ihop.
Servera med ris och sallad.
Aubergine, även äggplanta, äggört (Solanum melongena) är en växtart som tillhör familjen potatisväxter. Arten odlas som grönsak och den vanligaste typen är lila på utsidan men vit på insidan.

Äggplantan som också kallas aubergine är en ettårig, värmekrävande växt, som härstammar från Sydostasien och södra Indien. Växten påminner om paprikan till formen, men har något större, matta blad med grön-violett färg och violetta eller vita blommor. Frukten är oftast 6-20 cm, äggformig och oftast mörkviolett, men det finns även vita och gröna varianter.
Aubergine äts stekt, rostad, bakad, kokt, gratinerad eller panerad. Ofta med olivolja och tomat.

Källa: wikipedia.org/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar