Efterrätter


20130720
Nr 1
JORDGUBBSKOMPOTT MED POLKATOPPING OCH HAVRESMUL - 180 kcal
 IMG_0341-1024x682

2 portioner
2.5 dl skivade färska jordgubbar
... 0.75 dl vatten
2 msk råsocker
1 tsk potatismjöl
2 krossade polkagrisar
1 krossat kex ex digistive
1/2 dl turkisk yoghurt
Koka jordgubbarna mjuka med socker och 0.5 dl vatten ca 3 minuter. Rör ut potatismjölet i 2 msk vatten och rör ner. Ta av från värmen vid första bubblan. Blanda ner hälften av polka krosset och blanda resten med yoghurten. Häll upp kompotten i glas, klicka över yoghurten och strö på kexkrosset.

x

Nr 2 Citronfromage med yoghurt - 180 Kcal


6 portioner 
4 gelatinblad
4 äggulor
40 g stevia
Rivet skal av 1 citron
Pressad saft av 1 citron
1 ½ dl laktosfri 20 % vispgrädde
1 dl matyoghurt, 10%

Garnering:
1 msk Creame Fraich 15 %
Några Jordgubbar eller andra färska bär
myntablad
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Tillsätt citronskal och -saft. Krama ur gelatinet och smält bladen i 1 msk hett vatten. Vispa ned gelatinet i en tunn stråle i äggmassan.

Vispa grädden till skum. Rör ned yoghurten i äggmassan. Vänd försiktigt ned grädden. Fördela fromagen i glas eller portionsskålar och ställ dem kallt ett par timmar för att stelna.

x

 Nr 3 Melondessert 100Kcal



 
4 port
Vattenmelon, ca 400g i grova bitar
1 1/2 msk pressad citronsaft
1/2 dl matlagningsyoghurt (8% fett)
4 valnötter
Citronmeliss
 
Dela upp melonköttet i fyra portionsskålar och droppa över citronsaften.
Garnera med en klick yoghurt, valnötter och citronmelissblad.
Låt desserten stå i kylen en stund före serveringen.

Äntligen sol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar