Middagstips 1
Fiskgryta
1 potatis
0,5 g saffran1/3 färsk röd chilipeppar
1 morot
2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning
150 g vit fiskfilé t ex torsk
1 tomat
20 g purjolök
Vitlöksströssel:
1/2 finhackad vitlöksklyfta
en nypa flingsaltSå här gör du
Skala potatis och morot. Skär dem i bitar. Koka bitarna i vatten med buljongtärningen tills de är halvmjuka.
Skär fisken i bitar, skiva purjon tunt och skär tomaten i klyftor.
Gnid in fisken med citronpeppar, saffran och rödachilin. Låt den vila medans potatis och morötter kokar.
Lägg ner det i grytan och koka ytterligare 3–4 min. Strö över strösslet.
Skär fisken i bitar, skiva purjon tunt och skär tomaten i klyftor.
Gnid in fisken med citronpeppar, saffran och rödachilin. Låt den vila medans potatis och morötter kokar.
Lägg ner det i grytan och koka ytterligare 3–4 min. Strö över strösslet.
Smaklig måltid // Bettan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar